VVV-trainer De Koning: ‘Mourinho won twee keer de Champions League met verdedigen’

Print
VVV-trainer De Koning: ‘Mourinho won twee keer de Champions League met verdedigen’

Hans de Koning. Afbeelding: Pro Shots -Marcel van Dorst

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Hans de Koning keerde woensdag terug op het trainingsveld. De VVV-trainer is voldoende hersteld van zijn galblaasoperatie en zit vrijdagavond (20.00 uur) tegen Heracles Almelo weer op de bank.

Buiten de al langer geblesseerde Aaron Bastiaans beschikt De Koning over een fitte en schorsingvrije selectie.

VVV pakte zes punten uit de eerste vier wedstrijden na de winterstop en is in 2020 nog ongeslagen. Toch was er na de wedstrijd tegen Heerenveen (1-1) kritiek over het vertoonde spel. ,,Er werd ons na de wedstrijd tegen Heerenveen verweten dat we alleen maar kunnen verdedigen. Dat is echter een kwaliteit en onze manier van spelen. Mourinho heeft er twee keer de Champions League mee gewonnen. Daarnaast kunnen wij echt wel wat in aanvallend opzicht. Het was de kracht van Heerenveen dat wij niet aan voetballen toe kwamen”, aldus De Koning.

Lees analyse: VVV: alleen verdedigen is echt niet genoeg

Mogelijkheden

Tegen Heracles verwacht De Koning wel aan voetballen toe te komen. ,,Ja, ik zie mogelijkheden. Ik heb Heracles tegen Fortuna zien spelen en dat deden ze niet met veel zelfvertrouwen. Aan de andere kant hebben ze wel met Cyriel Dessers de topscorer van de eredivisie in huis. Hij vormt een gevaarlijke tandem met Silvester van der Water.”

Met welke spelers De Koning de ploeg uit Almelo gaat bestrijden wil hij nog niet zeggen. ,,De spelers weten het zelf ook nog niet. Maar er zal niet gek veel veranderen.”

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, Janssen; Post, Linthorst, Bruns; Van Ooijen, Darfalou en Opoku.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Alfons Groenendijk | Voetbalpodcast #43. Video: De Limburger