Dronken trucker zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeluk

Print
Dronken trucker zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeluk

Afbeelding: Polizei Münster

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland is in de nacht van woensdag op donderdag betrokken geweest bij een dodelijk ongeluk in Duitsland.

De man verloor zijn lading, een container vol ijzer, op een snelweg net over de grens bij Winterswijk. De container belandde op het wegdek en een vrachtwagenchauffeur kon die niet meer ontwijken. De 50-jarige Duitser botste ertegenaan en stierf ter plekke.

De Nederlander had zijn vrachtwagen na het ongeluk stilgezet op de vluchtstrook, ongeveer 500 meter verderop. Tijdens het onderzoek bleek dat de Nederlander dronken was en geen rijbewijs had. Het is nog niet duidelijk waardoor de container met ijzer loskwam.

Bij het ongeluk raakten vier anderen lichtgewond. Zij botsten tegen de vrachtwagen van de omgekomen Duitser.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen