Netflix stopt met proefabonnement: voortaan meteen betalen

Print
Netflix stopt met proefabonnement: voortaan meteen betalen

Afbeelding: AFP

Nog nooit betaald voor Netflix door het proefabonnement? Dat is nu verleden tijd.

Netflix is gestopt met het aanbieden van de gratis proefperiode van een maand in Nederland en België. Dat blijkt uit ondersteuningspagina’s op de site van de dienst. Ook bij het aanmaken van een nieuw account komt de optie van een proefperiode niet langer naar voren.

Lees ook: Netflix kondigt derde seizoen Sex Education aan

De help-pagina’s voor de gratis proefperiode in Nederland en België geven nu de tekst weer dat ze niet meer worden aangeboden. Netflix heeft ook de knop boven in beeld, waarin stond ‘probeer Netflix 30 dagen gratis’, vervangen door ‘word nu lid van Netflix’. Techsite Android Planet merkte op dat de gratis proefperiode is verdwenen.

Lees ook: Er is erg slecht gejat voor de serie ‘Black Lake’

De gratis proefperiode was er sinds het begin van Netflix in Nederland, in 2013. De streamingsdienst heeft niet bekendgemaakt waarom het stopt met de gratis maand. Gebruikers moeten nu onmiddellijk beginnen met het afsluiten van een betaald abonnement, vanaf ongeveer acht euro per maand voor het standaardabonnement. In thuisland Verenigde Staten en veel andere landen is de gratis proefperiode nog wel actief.