Heldhaftige trucker voorkomt ernstig ongeluk op snelweg

Print
Heldhaftige trucker voorkomt ernstig ongeluk op snelweg

Afbeelding: Politie

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn heeft woensdag op de A28 een ernstig ongeluk voorkomen door een auto van een onwel geworden automobiliste met zijn combinatie klem te rijden.

Volgens de politie heeft de trucker met zijn heldendaad mogelijk het leven van de 87-jarige automobilist gered.

De chauffeur zag ter hoogte van Leusden een auto slingerend rijden en merkte op dat de bestuurster over haar stuur heen hing. Hij twijfelde niet en stuurde zijn vrachtwagen voorzichtig tegen de auto. Door de auto tegen de vangrail te duwen wist hij het voertuig uiteindelijk tot stilstand te brengen.

De bestuurster bleek inderdaad onwel. Toegesnelde hulpdiensten begonnen direct met reanimatie. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

De auto, de vrachtauto en de vangrail liepen slechts lichte schade op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen