Amsterdam

FlixBus gaat ook rijden naar bestemmingen in Marokko

Print
FlixBus gaat ook rijden naar bestemmingen in Marokko

Afbeelding: Getty Images

Busbedrijf FlixBus breidt verder uit en voegt Marokko toe aan zijn bestemmingenlijst. Er kunnen binnenkort ritten worden geboekt van diverse Franse steden naar bestemmingen in Marokko.

De langeafstandsvervoerder, die eerder rivaal Eurolines overnam, wil daarnaast op binnenlandse trajecten in het Verenigd Koninkrijk en Portugal gaan rijden.

Door de uitbreidingen timmert FlixBus op vier continenten aan de weg, benadrukt het bedrijf zelf. In 2018 werd een gang naar de Verenigde Staten gemaakt en vorig jaar ging het bedrijf naar Turkije. FlixBus is al bezig met het zoeken naar nieuwe markten in Zuid-Amerika en Azië, maar hierover kan nog niets concreets worden gemeld.

„Vooral op korte afstanden merken wij dat steeds meer mensen het vliegtuig laten staan en kiezen voor de groene bus”, zegt Jesper Vis, directeur voor de Benelux. Hij wijst erop dat ook het busverkeer tussen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk komende tijd flink zal toenemen. In vergelijking met vorig jaar zullen er tijdens de vakantieperiodes ongeveer vijftig extra ritten per week rijden. Vooral Amsterdam-Londen en Brussel-Londen zijn populaire verbindingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen