Politiechef geïrriteerd omdat dader bombrieven nog spoorloos is

In een hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is een bombrief ontploft. © ANP

De Amsterdamse politiecommissaris Frank Paauw zegt alles op alles te zetten om de afzender van de bombrieven te vinden. ,,Het irriteert me dat we de dader nog niet hebben gevonden.”

Redactie

Op dit moment ziet de politie geen verband tussen de ontvangers van de explosieven, die variëren van banken en hotels tot autobedrijven op diverse plekken in het land. Volgens Paauw is als eerste onderzocht of er bijvoorbeeld een bovenliggende holding is waar een familie achter zit. „Maar die link is er niet”, zegt hij tegen de Amsterdamse zender AT5.

Lees ook: Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam, verdacht pakket in Brabant géén explosief

Het is volgens hem dan ook de vraag of er een verband is. Volgens Paauw zijn de gevolgen tot nu toe nog beperkt, maar gezien de werkwijze van de afzender - iemand die bedreigingen doet, brieven met explosieven laat bezorgen die ook afgaan - kan het veel erger aflopen. ,,Dus we zetten er alles op om te zorgen dat we hierachter gaan komen.”

Het onderzoek ligt bij de Amsterdamse politie. Volgens Paauw zit er een groot team op de zaak.

Lees ook: Oppassen als pakje tikt, sist of naar marsepein ruikt

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal