Historische EK-finale voor worstelaarster Blaszka

Print
Historische EK-finale voor worstelaarster Blaszka

Jessica Blaszka (rechts) in actie tijdens het EK. Afbeelding: EPA

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Jessica Blaszka heeft donderdag de EK-finale bereikt in de categorie tot 53 kilogram. De worstelaarster uit Landgraaf won in Rome al haar vier partijen zonder veel problemen.

In de eindstrijd stuit ze vrijdagavond op de Wit-Russische Vanesa Kaladzinskaya. Ze is de eerste Nederlandse in de historie die daarin is geslaagd. Daarmee heeft ze haar prestatie van vorig jaar verbeterd. Toen veroverde ze in Boekarest een bronzen plak.

Door deze prestatie is ze nog niet verzekerd van deelname aan de Spelen van Tokio. Daarvoor heeft Blaszka de komende maanden nog twee kansen.

Volgende maand dient ze bij het EKT in Boedapest bij de eerste twee eindigen. Lukt dit niet volgt in mei in Sofia nog een herkansing. Ook dan moet ze eerste of tweede worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen