handbal

Handbalsters BSAC dichtbij stunt in beker

Print
Handbalsters BSAC dichtbij stunt in beker

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maasbree -

De handbalsters van BSAC uit Maasbree waren donderdagavond dichtbij een stunt in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Marcel van Lier maakte het eredivisionist SEW lang moeilijk, maar moest uiteindelijk toezien hoe de ploeg uit West-Friesland naar de kwartfinale ging: 15-18.

„Mijn speelsters hebben gevochten als leeuwinnen”, blikte Van Lier terug. Doelvrouwe Kelly Haenraets-Smits was een van de uitblinksters aan Maasbreese zijde. „Zij hield ons in de wedstrijd door veel belangrijke ballen te pakken.” SEW had veel moeite met het spelen zonder hars en daarvan kon de thuisploeg profiteren. BSAC speelde een prima eerste helft en ging met een 12-10 voorsprong de rust in. „We hadden eigenlijk een grotere marge moeten pakken, maar jammer genoeg verzuimden we dat”, zei Van Lier.

Tot 45 minuten was de stand gelijk, daarna voerde SEW het tempo op. Verdedigend stond de tweede divisionist prima, maar BSAC liet het aanvallend liggen. „Het gevoel dat het erin zat overheerst. We waren heel dichtbij, maar net niet genoeg.”