Coronavirus raakt bijna 1000 bedrijven in Nederland

Print
Coronavirus raakt bijna 1000 bedrijven in Nederland

Afbeelding: Getty Images

Nederland telt bijna duizend concerns waarvan de bedrijfsvoering is getroffen door de uitbraak van het coronavirus in China, meldt het FD. Deze bedrijven hebben filialen of dochterondernemingen in de Chinese regio’s waar het virus heerst en zijn daarvan afhankelijk.

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport Worldwide Business Impact of the Coronavirus dat is opgesteld door onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet. Daarin valt te lezen dat Nederland in de top tien staat van landen die worden geraakt door het virus.

Lees ook: Ondernemers vrezen maandenlange problemen door coronavirus

Wereldwijd zijn er 49.000 niet-Chinese bedrijven die opereren in het gebied dat door het coronavirus is getroffen. De meeste daarvan zijn Amerikaans, Japans en Duits; 2 procent van die bedrijven, bijna duizend, is Nederlands.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen