Amsterdam

ABN AMRO schikt met klanten die jarenlang teveel hypotheekrente hebben betaald

Print
ABN AMRO schikt met klanten die jarenlang teveel hypotheekrente hebben betaald

Afbeelding: Getty Images

ABN AMRO heeft een akkoord bereikt met klanten die vinden dat ze jarenlang te veel hypotheekrente hebben betaald.

De bank gaat een deel van het te veel betaalde geld vergoeden, is het financieel concern overeengekomen in een schikking met de belangenstichting Euribar.

De overeenkomst draait om zogeheten euribor-hypotheken, afgesloten in de periode van 2005 tot 2009. Dat zijn variabele hypotheken waarbij de rente meebeweegt met de rente (euribor) die banken elkaar onderling berekenen. Een groep klanten vond dat ABN AMRO ten onrechte de renteopslag voor die leningen had verhoogd, waardoor ze te veel geld kwijt waren.

ABN AMRO belooft nu ruim 62 procent van de opslagverhogingen in 2009 en 2012 terug te betalen aan klanten. Volgens ABN AMRO komen veel mensen met zo’n euribor-hypotheek in aanmerking voor die vergoeding. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid heeft de bank niet bekendgemaakt.

In eerdere rechtszaken werden de ontevreden klanten in het gelijk gesteld, maar ABN AMRO behaalde in hoger beroep een overwinning bij de Hoge Raad. Die oordeelde dat een beoordeling door het gerechtshof moest worden overgedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen