Woeste tv-kijkers zoeken pedofiel op na NPO-uitzending, politie grijpt in

Print
Woeste tv-kijkers zoeken pedofiel op na NPO-uitzending, politie grijpt in

Pedoactivst Nelson. Afbeelding: NTR

Een klein groepje mensen heeft donderdagavond bij een woning in Lelystad gedemonstreerd naar aanleiding van de geruchtmakende aflevering van het NPO-programma Danny op straat.

In de aflevering liet pedoactivist Nelson weten een politieke partij te willen oprichten om zo seks met kinderen legaal te maken. Kijkers reageerden woest en wilden de activist confronteren met zijn uitspraken.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een opstootje is geweest bij het adres van de man. ,,Er waren enkele personen boos op een bewoner. We konden het in de kiem smoren en daarna werd het weer rustig in de straat.” Politie Midden-Nederland houdt de woning van de pedofiel extra in de gaten de komende tijd. ,,Als mensen boos zijn, adviseren we ze kalm te blijven. Geweld is nooit een optie.”

Doodsbedreigingen

In een bijzonder schokkend fragment legde pedoactivist Nelson donderdagavond aan presentator Danny Ghosen uit dat hij vindt dat een peuter best kan beslissen of hij seks wil of niet. ,,Een kind van 2 of 3 jaar is toch ook ontwikkeld genoeg om te beslissen of hij een ijsje wil of naar de speeltuin wil gaan’’, stelt hij ,,Ik denk dat die dingen heel goed te vergelijken zijn.” Door die uitspraken is de man daarna overladen met doodsbedreigingen.

Lees ook: ‘Pedofielen als Nelson moeten júist op tv, hoe meer hoe beter’

Eén van de demonstranten die hem opzocht, roept op sociale media zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen. In een livestream richt ze zich direct tot de activist. ,,Je bent niet veilig, geloof me. Ik deins niet terug, voor niemand niet. Je zet jezelf weer op de radar, maar je komt aan de beurt. Veilig zul je nooit meer zijn. Dit kan gewoon echt niet.” Volgens haar was de activist niet thuis. ,,Waar hang je uit? Want dan zoek ik je op!”

Schokkende uitspraken

Tijdens de aflevering, die om 21.05 uur werd uitgezonden op NPO 2, werd #Dannyopstraat al snel trending. Mensen reageren vol ongeloof op de schokkende uitspraken. ,,Hoe kan iemand zo’n denkwijze hebben’’, schrijft iemand. Veel mensen reageren ook boos op zowel de uitspraken van de pedoactivist, als op de keuze van de NTR om de man een podium te bieden. ,,#dannyopstraat wat heb ik net in hemelsnaam gezien? Dergelijke mensen dit podium geven... opsluiten, bij voorbaat verbieden... en als vader van 3 kook ik van binnen.’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →