Carnaval in Maastricht? Neem de Borrelbus!

Print
Carnaval in Maastricht? Neem de Borrelbus!

Afbeelding: Arriva

Nog maar een paar dagen, dan barst het grootste volksfeest van het zuiden weer los. In Maastricht zwaait prins Luc II vanaf de sleuteloverdracht op zaterdag 22 februari de scepter. Daarna volgen de evenementen elkaar op. Wil je de Mestreechter vastelaovend vieren en daarna weer veilig naar huis? Neem dan de Borrelbus.

Carnaval in Maastricht kent zo zijn vaste onderdelen: de ‘Groeten Optoch’ op zondag, de familieoptocht op maandag en het Mooswief Aoflaote op dinsdagavond. Maar daarnaast raast de ‘boonte störrem’ elke dag door tot in de late uurtjes. De makkelijkste manier om naar het centrum en terug te reizen is de Borrelbus van Arriva. Er zijn Borrelbussen Stad en Streek, die je op zaterdag 22, zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 februari 2020 ’s nachts in verschillende richtingen brengen.

Borrelbus Stad
De Borrelbus Stad vertrekt vanaf de halte Boschstraat/Maagdendries vanaf 00.35 uur in de richting van Malberg, Heer/De Heeg, Daalhof/Wolder, Amby en Bunde/Meerssen. De laatste bus vertrekt op zondag en maandag om 03.35 uur, op zaterdag en dinsdag om 02.05 uur. Een Stadkaartje koop je voor €5 via arriva.nl/borrelbus. De heenrit naar het centrum krijg je er gratis bij. Op de dag zelf kun je een kaartje (€5) kopen bij de chauffeur van de Borrelbus of inchecken met je OV-chipkaart (o.b.v. het Borrelbus tarief).

Borrelbus Streek
De Borrelbus Streek kent drie lijnen: naar Gulpen (via Cadier en Keer en Margraten), naar Eijsden – Gronsveld en naar Berg – Sibbe – Valkenburg. Vertrek om 01.00 uur vanaf de halte Boschstraat/Maagdendries. Op zaterdag en dinsdag gaat de laatste bus om 02.15 uur, op zondag en maandag om 03.15 uur. Als je via arriva.nl/borrelbus voor €7,50 een Streekkaartje koopt, profiteer je van een gratis heenrit. Op de dag zelf kun je ook tegen het borrelbustarief een kaartje kopen bij de chauffeur of inchecken met je OV-chipkaart.

Passe-Partout
Wil je niks missen van de Mestreechter Vastelaovend en kom je alle dagen naar de stad? Koop dan in de voorverkoop een Passe-Partout. Met dit extra voordelige ticket reis je op alle vier de dagen met de Borrelbus. Een Passe-Partout Stad kost €15,00 en een Passe-Partout Streek €22,50. Dit ticket is alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via arriva.nl/borrelbus.