Waterschapsbelasting schiet omhoog: check hier hoeveel je gaat betalen

Print
Waterschapsbelasting schiet omhoog: check hier hoeveel je gaat betalen

Afbeelding: ANP XTRA

De waterschappen verwachten dit jaar ruim 3 miljard euro te ontvangen aan heffingen. Dat is 4,6 procent meer dan in 2019. De verhoging was in tien jaar niet zo groot, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Vooral droge zomers en natte winters stellen de waterschappen voor nieuwe opgaven en ook nieuwe en strengere wetten kunnen leiden tot extra kosten, aldus het CBS. Driekwart van de heffingen wordt opgebracht door huishoudens, het resterende kwart komt voor rekening van boeren en bedrijven.

Een gezinshuishouden in Limburg met een koopwoning met een WOZ-waarde van 248.000 euro gaat bijvoorbeeld bijna 12 procent meer betalen dan een jaar eerder en betaalt 286 euro in 2020. Een boerenbedrijf met 400.000 euro aan opstallen, 40 hectare grond en 3 vervuilingseenheden gaat in hetzelfde waterschap ruim 14 procent meer betalen en betaalt 2526 euro aan waterschapsbelasting in 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen