Edinburgh

Royal Bank of Scotland gaat door als NatWest

Print
Royal Bank of Scotland gaat door als NatWest

Afbeelding: AFP

De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) wil zijn naam veranderen in NatWest. Dat is de naam van een andere bank die sinds 2000 onderdeel is van de groep.

Met de naamswijziging slaat de nieuwe topvrouw Alison Rose een koers in richting een meer op consumenten gerichte bank. NatWest is een veel groter consumentenmerk in het Verenigd Koninkrijk dan RBS.

RBS, dat al sinds de oprichting in 1727 die naam voerde, raakte door de overname van ABN AMRO in 2007 en de financiële crisis in grote problemen en moest door de Britse overheid worden gered. Die heeft nog altijd de meerderheid van de aandelen in handen.

Afgezien van de nieuwe naam snijdt de bank ook flink in de omvang van zijn zakenbank. Daarnaast moeten de kosten omlaag. RBS boekte in 2019 een operationele winst van 4,2 miljard pond, omgerekend zo’n 5,1 miljard euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen