Den Haag

Wiebes: nu geen hulp aan door coronavirus geraakte bedrijven

Print
Wiebes: nu geen hulp aan door coronavirus geraakte bedrijven

Minister Eric Wiebes. Afbeelding: ANP

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) overweegt nog niet om bedrijven te helpen die economische schade ondervinden van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Hij krijgt wel signalen van bedrijven. „We volgen het nauwgezet”, aldus de minister.

Hoe groot de schade is voor Nederlandse bedrijven is volgens Wiebes nog niet duidelijk. „Maar het is niet verwonderlijk dat we daar potentieel het meeste last van hebben. We exporteren en importeren veel, we zijn een handelsland. Dat maakt ons kwetsbaarder voor dit soort dingen.”

Onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet deed onderzoek naar de economische gevolgen van de uitbraak, en stelt in een rapport dat er bijna duizend Nederlandse bedrijven zijn die er direct door worden geraakt. Het gaat om bedrijven die bijvoorbeeld filialen of dochterondernemingen hebben in de delen van China waar het virus zich verspreidt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen