Kinderoptocht van basisschool de Kingbeek trekt door straten Grevenbicht

Print
Kinderoptocht van basisschool de Kingbeek trekt door straten Grevenbicht

Afbeelding: Fotopersbureau Image

Obbicht / Grevenbicht -

Basisschool de Kingbeek in Obbicht en Grevenbicht viert op vrijdag 21 februari vastelaovend. Dit doen ze in samenwerking met carnavalsvereniging De Reube uit Obbicht en De Zawpense uit Grevenbicht. Door de straten van Grevenbicht zal een kinderoptocht trekken.

De bedoeling is om de vastelaovestraditie door te geven. Alle hoogheden van carnavalsvereniging De Reube en hun dansmariekes zullen aanwezig zijn. De dag begint om 9.00 uur met het aanbieden van spek met eieren aan de winnaar van de knutselopdracht door carnavalsvereniging De Reube, daarna tonen alle kinderen in de gymzaal, samen met hun klasgenoten, hun vastelaovendsoptreden aan de hoogheden van de Reube en Zawpense.

Optocht

Vanaf 11.00 trekt er een bonte stoet door de straten. Dit jaar trekt de optocht door de straten van Grevenbicht. Het startpunt is het St. Catharinaplantsoen waarna de optocht zijn weg vervolgd via de Houtstraat, Lindenstraat, Dr. Duijsenslaan, Thorbeckestraat, Raadhuisstraat, Aan de Greune Paol, Nieuwstraat en tenslotte weer het St. Catharinaplantsoen. Aansluitend organiseert Gemeenschapshuis Oos Hoes vanaf 12.00 uur een Kènjerbal met ballonnenclowns en een gratis traktatie voor alle kinderen.