Heerlen gastheer van nationaal congres Dag van de Stad

Print
Heerlen gastheer van nationaal congres Dag van de Stad

Burgemeester Emile Roemer, Maarten Schurink van het ministerie van Binnenlandse Zaken, gedeputeerde Andy Dritty en IBA-directrice Mathea Severeijns. Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlen is in oktober dit jaar gastheer van het nationale congres Dag van de Stad. In de nacht ervoor vindt de Nacht van de Stad plaats

Het congres vindt 26 oktober plaats op meerdere locaties in de stad met het Parkstad Limburg Theater als hoofdlocatie. De avond daardoor vindt de Nacht van de Stad plaats. Het congreswordt bezocht door ongeveer 2000 professionals op het gebied van stedelijke ontwikkeling om te leren en zich te laten inspireren door verhalen en praktijkvoorbeelden.

Bidbook

„Het is goed nieuws dat Heerlen gaststad mag zijn van de ‘Dag van de Stad’ in 2020 in Heerlen,” stelt burgemeester Emile Roemer. „Samen met IBA Parkstad, Stadsregio Parkstad en de provincie Limburg heeft Heerlen een bidbook ingediend om dit congres uit te nodigen naar Heerlen te komen. We zijn blij dat de organisatoren enthousiast zijn over de manier waarop hier de vernieuwing van de stad wordt aanpakt - met onder andere het Maankwartier en IBA Parkstad - en daarom kiezen voor Heerlen als gaststad.”

Volgens Mathea Severeijns (directeur IBA Parkstad) komen zaken soms prachtig samen. „Dankzij het IBA Expojaar creëren we een momentum in de regio Parkstad waar de Dag van de Stad perfect bij past. Naast het tonen van vernieuwende praktijkvoorbeelden zullen we ook de discussie over stedelijke vernieuwing in ons soort regio’s aanzwengelen..”