Jubileum van vijftig jaar orgel in kerk van Vrangendael

Print
Jubileum van vijftig jaar orgel in kerk van Vrangendael

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het orgel in de kerk van Vrangendael is een van de vier nog klinkende barokorgels in ons land vervaardigd door Pieter van Assendelft uit Leiden. Dit orgel dateert uit 1748 en staat in 2020 vijftig jaar in de kerk.

Het orgel werd door de muzikale priester Fons Kurris naar Sittard gehaald. De kerk wil het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 1 maart zal de Oratoriumvereniging Sittard de eucharistieviering van 10.30 uur opluisteren, begeleid door het orgel. Na een lunchpauze met koffie, thee, soep en broodjes zal de Oratoriumvereniging vanaf 13.00 uur passiemuziek laten horen, tussen de vocale werken door zal het orgel opnieuw zijn eigen geluid laten horen, met Anja Hendrikx aan de toetsen.

In het kader van het Orgelfestival Limburg 2020 is op vrijdag 26 juni om 20.00 uur een bijzonder orgelconcert. Bespeler van ons barokorgel is dan Ton Koopman, een internationaal bekend en gelauwerd organist en klavecinist. Met dit concert wordt het Orgelfestival Limburg van 2020 geopend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →