Traineeship voor mensen uit bijstand in Parkstad krijgt waarderingsprijs

Print
Traineeship voor mensen uit bijstand in Parkstad krijgt waarderingsprijs

De Heerlense wethouder Martin de Beer (links) hoopt dat het kennismakingsproject voor mensen in de bijstand over heel Zuid-Limburg kan worden uitgerold. Afbeelding: WSP PARKSTAD

Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Schimmert / Hulsberg -

Een project in Parkstad waarbij mensen in de bijstand stage lopen in het bedrijfsleven is in Den Haag met de Cedris Waarderingsprijs 2020 .

De stages - zelf spreekt men van traineeships - zijn een initiatief van stichting Sprinc, de gemeente Heerlen en het Werkgeversservicepunt Parkstad (WSP). Kandidaten gaan maximaal drie maanden met behoud van uitkering aan de slag bij diverse werkgevers, meldt Laura Knoors van het WSP.

Knoors: „Potentiële werknemers en werkgevers maken zo kennis met elkaar en worden hierin intensief begeleid. Per kwartaal worden telkens twaalf kandidaten geselecteerd die in twee verschillende sectoren gaan werken. Op deze manier maken deelnemers kennis met meerdere werkgevers en soorten werk en leren ze hun eigen competenties kennen.”

Inclusief

De Cedris Waarderingsprijs is bedoeld om mensen die bijdragen aan het inclusiever maken van de arbeidsmarkt. De Heerlense wethouder Martin de Beer, bestuurslid Sprinc, is ontzettend blij met de waardering voor het zogeheten SprincPlank traineeship. „Het is een steun in de rug voor het verder uitrollen van dit initiatief in Zuid-Limburg.”

Voortzetten

Begin februari werd bekend dat Sprinc een subsidie van 113.155 euro van de gemeente Heerlen ontvangt om de pilot nog drie jaar te kunnen voortzetten. In deze periode kunnen bijna honderd mensen meedoen.