Project 46

Podcast: Juan (26) uit Koningsbosch wilde diep in de nacht nog een feestje bouwen maar botste tegen een boom

Print

PODCAST Projet 46 - #13 Juan Willems. Video: De Limburger

Koningsbosch -

Juan Willems (slachtoffer 13) uit Koningsbosch wil die nacht van 20 mei 2018 nog niet gaan slapen. Hij is op stap geweest in Duitsland, maar is nog niet moe. Hij pakt de auto en vertrekt. Onderweg botst hij op de Rijksweg Noord in Sint Joost tegen een boom. Juan (26) is op slag dood. Voor de rouwkaart gebruikte Juans moeder Patricia een gedicht dat ze eigenlijk voor haar eigen dood had uitgezocht. Zijn broertje Valentijn heeft na Juans dood veel vragen, vertelt hij De Limburger in het kader van Project 46. Wat als hij was meegegaan? Had Juan dan nog geleefd? Luister hier hoe de moeder en broertje van Juan het ongeluk hebben beleefd:

Over dit project

Podcast: Juan (26) uit Koningsbosch wilde diep in de nacht nog een feestje bouwen maar botste tegen een boom
Rik van Hulst en Judith Janssen

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg. In 2018 kwamen hier 46 mensen om het leven. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

>Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu