Echt-Susteren gaat controle op plastic afval verscherpen

Print
Echt-Susteren gaat controle op plastic afval verscherpen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De gemeente Echt-Susteren constateert vijf weken na de invoering van de nieuwe manier van afvalinzameling dat er veel restafval tussen het plastic zit. De controle daarop wordt verscherpt.

Sinds de invoering van de nieuwe inzamelingsmethode voor de verschillende afvalstromen in Echt-Susteren, ziet de gemeente veel positieve zaken. Zo werd in januari vijftig procent minder restafval aangeboden. Als die trend zich doorzet, daalt het aanbod restafval per inwoner van 203 naar 75 kilo in 2020.

De nieuwe methode is gericht op het bewuster scheiden van afval waar dat voorheen in Echt-Susteren niet nodig was. De kosten voor afvalscheiding achteraf stijgen echter snel waardoor ook Echt-Susteren overging op een manier om zo min mogelijk restafval per inwoner over te houden.

Airfryers

In veel gevallen gaat dat goed maar de gemeente ziet ook dat veel restafval in de PMD-zakken wordt aangetroffen. Dit varieert van elektrische apparaten, speelgoed, cd-rekken, airfryers, volle pakken melk in dozen tot landbouwfolie. In de zakken hoort afval als plastic, metaal en drankkartons die makkelijk kunnen worden hergebruikt. De gemeente waarschuwt dat de kosten voor de scheiding achteraf worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. De ophaaldienst gaat de zakken de komende weken extra scherp controleren. Zakken met foutieve inhoud krijgen een rode sticker en worden niet opgehaald en blijven dus liggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen