Rota debuteert in basis tegen Emmen, Damascan terug aan de aftrap

Print
Rota debuteert in basis tegen Emmen, Damascan terug aan de aftrap

Lazaros Rota (die hier invalt) zal tegen Emmen aan de aftrap verschijnen. Afbeelding: ANP Sport

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard moet verdedigend flink puzzelen voor het duel met Emmen. Gevolg is dat Lazaros Rota normaal gesproken gaat debuteren in de basis bij de Sittardenaren.

Rota speelde afgelopen vrijdag tegen Heracles al een uur op de linksbackpositie na de rode kaart voor George Cox (geschorst voor één wedstrijd) en deed dat naar tevredenheid. Daarom mag hij zaterdagavond beginnen. Wie normaal gesproken ook terugkeert in de basis is Vitalie Damascan. De aanvaller oogde vrijdag messcherp op de training en zal Bassala Sambou weer aflossen in de spits. Al wilde trainer Sjors Ultee dat nog niet bevestigen.

De coach keek ook vooruit richting tegenstander Emmen dat dinsdag een overtuigende overwinning op Twente boekte. Met de teruggekeerde smaakmaker Anco Jansen als een van de doelpuntenmakers. „Aanvallend geeft zijn terugkeer Emmen zeker wat extra’s, maar ook dat heeft weer voordelen. Verdedigend doet hij niet veel.”

Dat Fortuna er tot nu toe steevast stond als het moest, geeft Ultee vertrouwen al denkt hij dat Emmen nog iets verder is dan zijn eigen ploeg. Vooral in de breedte. „Zij hebben op de bank nog een aantal spelers zitten die iets kunnen forceren, dat hebben wij iets minder.” Op die bank zal normaal gesproken ook Nikolai Fredriksen plaatsnemen zaterdagavond. Al is het geen uitgemaakte zaak dat hij ook zal invallen. „De concurrentie voorin is best groot voor hem. Want ook zonder hem hadden we al drie aanvallers op de bank zitten.”

Vermoedelijke opstelling:Koselev, Essers, Ninaj, Dammers, Rota, Smeets, Tekie, Passlack, Ciss, Diemers en Damascan.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #26. Video: De Limburger