Game en project RamVrie! met veel vlagvertoon in Hoensbroek gelanceerd

Print
Game en project RamVrie! met veel vlagvertoon in Hoensbroek gelanceerd

Janet Jayr (links), Rayhana Bouta en hoogwaardigheidsbekleders bij lancering van de game RamVrie! bij basisschool De Regenboog in Hoensbroek, waarvan 270 leerlingen vlagden. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

HEERLEN / Hoensbroek -

Bij basisschool De Regenboog is vrijdagmorgen RamVrie! gelanceerd, het onderwijsproject ter ere van 75 jaar vrijheid in Limburg.

Hoe laat je 12- tot 16-jarigen discussiëren over vrijheid? Met een game die je samen kan spelen, bedachten leerlingen van het Vista college. Hun project RamVrie! gaat naar alle Limburgse basis- en middelbare scholen.

Gratis

RamVrie! bestaat behalve uit een gratis te downloaden game, uit een kwartetspel en lesbrieven. Het gaat niet om een verkapte geschiedenisles, maar om tools waarmee leerlingen spelenderwijs korte presentaties kunnen maken.

Leerlingen

Al het materiaal is bedacht en ontworpen door een team van leerlingen onder leiding van onderwijsveteraan Louis Hilgers (72) van het Vista College uit Hoensbroek. Zij studeerden mediavormgeving aan het Vista College in Sittard.

Lees ook: Game en kwartetspel voor jeugd ter ere van 75 jaar vrijheid: Limburg RamVrie!

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen