Schinveldse Hoej-Hoej-Comité viert vijftiende verjaardag

Print
Schinveldse Hoej-Hoej-Comité viert vijftiende verjaardag

Afbeelding: Hoej-Hoej-Comité

Schinveld -

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité viert op 29 februari zijn vijftiende verjaardag.

Op carnavalsdinsdag 29 februari 1960 werd de Hoej opgericht en lieten de eerste zes Hoejers de allereerste ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ op vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld.

Onder het motto ‘60 jaar Hoej’ zal deze vierjaarlijkse schrikkeldag op zaterdag 29 februari uitgebreid worden gevierd. In de middag is er een activiteit voor de basisschooljeugd in het Cultureel Centrum FaSiLa. ‘Party 4 Kidz’ zal dan een theatervoorstelling houden met als titel Paniek in het Hoej museum. De voorstelling is gratis en begint om 14.30 uur.

In de avond is er vanaf 19.11 uur een receptie in het Cultureel Centrum FaSiLa. Aansluitend aan de receptie zal het boek met de titel ‘Is de Geet gevonge?’ worden gepresenteerd. Vervolgens is er een feestavond met divers Limburgse artiesten. De avond is gratis.

Lancering ‘Geet’

De lancering van de 61e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ vindt carnavalsdinsdag plaats. De vinder van de 60e ‘Geet’, Gerfried Leinweber uit Gladenbach, zal de nieuwe ‘Geet’ rond 15.00 uur lanceren. Voorafgaand zal de ‘Geet’ op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden.

De vinder van de 61e ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.