Plus belooft: iedereen met volle kaart krijgt alsnog boodschappenbox

Print
Plus belooft: iedereen met volle kaart krijgt alsnog boodschappenbox

Foto ter illustratie. Afbeelding: Plus

Plus Supermarkten heeft zoveel klanten enthousiast gemaakt voor gratis boodschappen dat de boxen tijdelijk niet verkrijgbaar zijn. Alle klanten die een volle spaarkaart hebben, krijgen een pakket, zo belooft de keten.

Klanten van Plus konden vanaf eind oktober tot 1 februari sparen voor een boodschappenpakket. Bij elke tien euro kregen ze een spaarzegel. Op een spaarkaart passen 75 zegels. Bij inlevering kregen de klanten een pakket ter waarde van 50 euro. Er zat een wasmiddel in, vaatwastabletten, cakemix, bonen en alcoholvrij bier.

De volle spaarkaarten kunnen tot en met zaterdag 7 maart ingeleverd worden, maar ze zijn vanwege het succes tijdelijk niet aanwezig in de winkels. Er worden extra pakketten gemaakt. In totaal verwacht Plus ruim een half miljoen pakketten weg te geven.

Spaaracties bij supermarkten zijn vaak erg succesvol. Albert Heijn had onlangs een hit met voetbalplaatjes. Soms zijn acties zo succesvol dat er kritiek komt als de voorraad wel opraakt. Dat gebeurde een jaar geleden met de serviesactie van AH. Albert Heijn stelde toen veel klanten teleur die spaarden voor een met vogeltjes gedecoreerd servies. Klanten die kaarten vol hadden, kregen in de winkel te horen dat hun felbegeerde borden en kommetjes niet voorradig waren. AH beloofde toen dat er van de ‘limited edition’ extra borden en schotels zouden worden gemaakt.