Alcoholvrij bier Heineken komt in statiegeldflesjes

Print
Alcoholvrij bier Heineken komt in statiegeldflesjes

Alcoholvrij 0.0 bier van Heineken. Afbeelding: ANP

Vanaf volgende maand zit het alcoholvrije bier van Heineken in flesjes en kratten met statiegeld. Dat is het gevolg van een succesvolle proef daarmee, meldt de brouwer.

Flesjes met statiegeld gaan gemiddeld 25 keer mee en stoten zeven keer minder CO2 uit dan flesjes die eenmalig worden gebruikt.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zegt het bierconcern. Heineken wil in 2030 volledig circulair zijn. ,,Als de consument een rondje geeft in de kroeg, zorgen wij ervoor dat alles al een rondje heeft gemaakt. Van de krat tot het blikje en het viltje tot de fles, alles wordt hergebruikt. Niets van het verpakkingsmateriaal mag nog op straat belanden”, zegt bestuurder Mark Blok. Alcoholvrij bier is sinds een paar jaar erg populair, zeker sinds de introductie van varianten die bierliefhebbers echt lekker vinden. Ook Radler-varianten met een klein beetje alcohol zijn geliefd.

Groenste biertje

Bij Heineken wordt 11 procent van de gebruikte energie opgewekt met zonnepanelen, die op het eigen terrein van de brouwerij staan. Ook heeft de brouwer de CO2-uitstoot gereduceerd door zonnepanelen op tankbierwagens en het rijden van slimmere leveringsroutes. ,,We willen niet alleen het groenste biertje van Nederland zijn, maar ook het groenste biertje vóór Nederland”, zegt Blok.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →