Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Print
Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Minister Carola Schouten. Afbeelding: ANP

Het Farmers Defence Force (FDF) bood vorige week zelf excuses aan na een harde boodschap aan andere boerenorganisaties, maar nu eist de groepering excuses van minister Carola Schouten van Landbouw.

Zij zou de Nederlandse boeren „zo vaak en zo onterecht” hebben behandeld, stelt de organisatie.

FDF wil volgende week woensdag weer demonstreren in Den Haag. „Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek!”, beweert voorzitter Mark van den Oever in een oproep die hij heeft gedeeld met andere boeren. Hij voegt er aan toe: „Nu gaat Den Haag op het hakblok!”

Stikstofmetingen

FDF had vorige week uitgehaald naar „vleesbazen en zuivelbobo’s” die „als Judas de sector verraden” door buiten het Landbouw Collectief om met de minister te praten.

Op de dag na het boerenprotest is er een presentatie van een landbouworganisatie, het Mesdag Zuivelfonds. Dat heeft gekeken naar stikstofmetingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat het fonds denkt dat de metingen niet betrouwbaar zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →