Gezondste regio

Regio Deal: 17,5 miljoen voor versterking Noord-Limburg

Print
Regio Deal: 17,5 miljoen voor versterking Noord-Limburg

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum -

Noord-Limburg krijgt van het Rijk een bijdrage van 17,5 miljoen euro om de regio te versterken. De ambitie is uit te groeien tot de gezondste regio in 2025.

De regio had 20 miljoen euro gevraagd en krijgt dus 17,5. Het is de bedoeling dat de acht gemeenten en de provincie het bedrag verdubbelen. Daarnaast werd eerder al veertig miljoen beschikbaar gesteld. In totaal wordt dus zeker 75 miljoen euro vrijgespeeld voor een gezamenlijke investeringsagenda.

Campus

Het Rijk heeft vrijdag bekendgemaakt 180 miljoen euro te investeren via de zogenoemde Regio Deals. Het geld dient om regionale samenwerking te bevorderen om problemen op te lossen en wensen te realiseren. Noord-Limburg mikt op uitbreiding van de Brightlands Campus Greenport Venlo, die zich toelegt op de ontwikkeling van gezonde en veilige voeding. Tevens is het de bedoeling de criminaliteit te bestrijden.

Fantastisch

Burgemeester Antoin Scholten van centrumgemeente Venlo, tevens voorzitter van de Regio Noord-Limburg: „Dit is fantastisch nieuws voor de regio Noord-Limburg. Het Rijk geeft ons met de toekenning een enorme steun in de rug om de regionale ambities en het potentieel dat in de regio aanwezig is te benutten.”

Het is de bedoeling dat de Regio Deal rond de zomer wordt ondertekend, waarna de regio met concrete projecten aan de slag kan.