Sleuteloverdracht en carnavalsmis in Brunssum

Print
Sleuteloverdracht en carnavalsmis in Brunssum

Afbeelding: Getty Images

Brunssum -

De stadsprins en jeugdprins van Brunssum krijgen op vrijdag 21 februari de sleutel van de stad uitgereikt door waarnemend burgemeester Gerd Leers van Brunssum. De sleuteloverdracht vindt plaats in De Brikke Oave in Brunssum.

Het overdragen van de sleutel staat symbool voor de figuurlijke overname van de macht gedurende de carnavalsdagen. Naast de sleuteloverdracht zal de Karnavalsroad Broenssem ook de Parelordedrager 2020, Margriet Janssen-Eggen, nogmaals aan het publiek voorstellen.

Er zijn vervolgens gedurende de avond, die om 19.11 uur begint, optredens van de showdansgroep van carnavalsvereniging De Streupers, Veer Plezeer, de Patronaatsknöppel in de oude bezetting, Bjorn van Berkel, Kartoesj, Christel en Quinn en de band Pläsier uit Keulen. De verdere muzikale omlijsting is in handen van carnaval-radio. De entree is gratis voor de avond.

Op dezelfde dag wordt ook de Blauw Sjuut om 12:15 uur ontvangen door het gemeentebestuur, carnavalisten en burgers bij De Brikke Oave. De Blauw Sjuut is bezig aan de zeventigste tocht.

Carnavalsmis

De St. Vincentius á Paulo kerk is op carnavalszondag 23 februari het decor voor de 38e dialect carnavalsmis. Het thema is ‘vier Riete ee Zeel’. De mis begint om 11.00 uur. Niet alleen de drie dolle dagen worden aangekondigd, maar ook wordt aandacht geschonken aan de diepere gedachte achter het motto van de dienst ‘Vier Riete ee Zeel’. Tijdens de dialectmis wordt iedereen een spiegel voorgehouden: maak keuzes, wat is belangrijk, leef en maak de maatschappij zo een stuk menselijker. Traditiegetrouw zal Pastoor Louis Cordewener voorgaan.

Na afloop gaan is er een samenzijn in café Rumpener Beemden aan de Heugerstraat.