Manchester City komende twee seizoenen uitgesloten van Champions League-deelname

Print
Manchester City komende twee seizoenen uitgesloten van Champions League-deelname

Afbeelding: EPA

Manchester City mag de komende twee seizoenen niet meedoen aan de Champions League. De regerend kampioen van de Premier League heeft die straf opgelegd gekregen door de UEFA na het schenden van de regels omtrent Financial Fair Play.

Ook krijgt Manchester City een boete van 30 miljoen euro.

Manchester City mag dit seizoen nog wel gewoon blijven uitkomen in Europees verband. De huidige nummer twee van de Premier League neemt het in de achtste finales op tegen Real Madrid. De heenwedstrijd is op woensdag 26 februari in Madrid, de return op dinsdag 17 maart in het Etihad Stadium in Manchester.

Manchester City heeft zelf snel gereageerd op het nieuws. ,,Manchester City is teleurgesteld, maar niet verrast door het nieuws van vandaag door de UEFA.” Volgens Manchester City was de uitkomst van het UEFA-onderzoek al bij het begin duidelijk: men wilde de club veroordelen. De hoofdonderzoeker liet volgens de Engelsen al in december 2018 weten voornemens te zijn om City een sanctie op te leggen. City stapt dan ook naar het arbitragehof.

Manchester City werd de afgelopen twee seizoenen met goed spel en vele records kampioen van de Premier League, maar dit seizoen kan het team van Pep Guardiola de grote uitdager Liverpool niet bijbenen. Het team van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum heeft al 22 punten voorsprong op Manchester City, waarmee The Reds afkoersen op de eerste landstitel sinds 1990. De bovenste vier teams in Engeland plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, waarmee dit seizoen waarschijnlijk ook de nummer vijf zich zal plaatsen voor de prestigieuze clubcompetitie van de UEFA.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #26. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen