Burgemeester: ‘Bij staand drinken ook bewoners Maastricht betrekken’

Print
Burgemeester: ‘Bij staand drinken ook bewoners Maastricht betrekken’

Staand drinken op het terras. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Maastricht / Itteren -

Bij de uitvoering van het raadsbesluit over ‘staand drinken’ worden ook de bewoners betrokken. Dat schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake aan de gemeenteraad.

Het besluit om staand drinken op terrassen toe te staan, roept na een nipte stemming (19-15) emoties op. Bewonersgroepen zijn zwaar teleurgesteld over deze pilot en de ‘verliezers’ in de gemeenteraad vrezen voor de leefbaarheid.

Lees ook: Staand drinken op Maastrichtse terrassen mag

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake die het genomen besluit ontraadde, stelt nu voor om ‘staand drinken’ te bespreken in de klankbordgroep horeca, waar ook bewoners in zitten. Daarna beslist de gemeente over de uitgangspunten waaronder staand drinken mogelijk wordt. Horeca-zaken moeten vervolgens een concreet plan indienen, liefst afgestemd met bewoners. Nog voor de zomer wil de gemeente die plannen toetsen, waarna de pilot start.

Lees ook: Bewonersgroepen verzetten zich tegen staand drinken op terrassen in Maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen