Fortuna schiet weinig op met bloedeloos gelijkspel tegen Emmen

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna en Emmen maakten er zaterdagavond een echte degradatiewedstrijd van. Zelfs met zes minuten extra tijd kwamen de ploegen niet tot scoren: 0-0.

Fortuna startte flets in eigen huis. Emmen had het betere van het spel en was al vroeg gevaarlijk via een vrije trap die op het dak van het doel belandde. Fortuna stelde daar weinig tegenover in de openingsfase, al was de eerste kans wel meteen een enorme. Damascan mocht op aangeven van Diemers van dichtbij raak schieten, maar deed dat niet.

Lees ook: Fortuna kan zich beter druk maken over gebrek aan kansen en kaartenlast in plaats van focussen op de scheidsrechter

In het vervolg van de eerste helft werd nog twee keer het houtwerk geraakt. Burnet had namens Emmen de grootste kans op de 0-1, maar hij faalde en schoot van dichtbij op de paal. Aan de andere kant deed Diemers wel alles goed, maar hij had pech dat zijn schot van afstand op de lat uiteen spatte.

In slotfase kansjes

Na rust begon Fortuna beter. De ploeg speelde meer en meer op de helft van Emmen, maar kansen leverde het nauwelijks op. Een groot deel van de tweede helft kabbelde daarna voort omdat beide ploegen totaal niet in staat waren het verschil te maken.

Lees ook: Emoties lopen hoog op bij Fortuna en Gün: ‘A disgrace’

Pas in de slotfase kreeg Fortuna kansjes op de winst. Clint Essers kopte nog bijna raak, maar doelman Telgenkamp was op zijn post waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon. Al deed Fortuna dat wel met tien man omdat scheidsrechter Manschot Ninaj nog volledig onnodig een tweede gele kaart gaf.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #26. Video: De Limburger