Weeronline: blijf uit bossen en parken

Print
Weeronline: blijf uit bossen en parken

Afbeelding: Getty Images

Wandelaars kunnen zondag parken en bossen beter mijden. Door de zware windstoten kunnen flinke takken gemakkelijk afbreken. Dat adviseert Weeronline.

Storm Dennis trekt deze zondag tussen Schotland en IJsland door. Dat is ver weg, maar Dennis is zo omvangrijk dat we er ook in ons land veel van merken. In het noordwesten komt het tot zuidwesterstorm en zeer zware windstoten van circa 110 kilometer per uur. Zondagmiddag zijn er ook landinwaarts zware windstoten tot 95 km/uur. Ook gaat het behoorlijk regenen.

Lees ook: Storm Dennis blaast kinderoptocht in Heksenberg af

Het KNMI heeft code geel uitgeroepen voor het hele land. Het verkeer moet uitkijken op grote bruggen en dijken. Rijden met een lege vrachtwagen of een caravan is niet aan te raden.

In Limburg gaat uit voorzorg een aantal evenementen niet door. Zo is de kinderoptocht die deze zondag door de Sittardse binnenstad zou trekken, afgelast. De organiserende stichting Optoch Kommitee Zitterd heeft dit zaterdagmiddag besloten in nauwe samenspraak met burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen. Ook de optochten in Stein, Genhout en in de Heerlense wijk Heksenberg gaan niet door vanwege het onstuimige weer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen