Dronken jongen (16) op nippertje ontweken door agenten op weg naar spoedmelding

Print
Dronken jongen (16) op nippertje ontweken door agenten op weg naar spoedmelding

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Een jongen uit Leende heeft zondag heel wat uit te leggen aan zijn moeder. De dronken 16-jarige lag in de nacht van zaterdag op zondag ‘half op de weg’ bij een rotonde in Valkenswaard, uitgerekend op het moment dat agenten op weg waren naar een spoedmelding in de buurt. Zij konden hem op het nippertje ontwijken.

Dat valt te lezen in een boos bericht op sociale media van een betrokken wijkagent. Hij kwam ter plaatse om de inwoner van Leende aan te spreken. Volgens de agent was de knul dronken en onbeschoft tegen hem en zijn collega.

Moeder wakker gebeld

De agenten spraken de jongen een poosje na het eerste incident aan. Hij zou bang zijn voor vreemde mannen die uit de bosjes zouden springen en fietste daarom niet over het fietspad maar over rijbaan - een 80 kilometer per uur weg. Omdat de fietser ervandoor wilde gaan, werd zijn fiets op slot gezet. Ook daarna bleef hij volgens de agent brutaal.

De 16-jarige kreeg een bekeuring van 55 euro. ,,Schaam je”, schrijft de agent over het incident. ,,Gezien jouw gedrag en dronken toestand besluit ik je moeder wakker te bellen en haar te vertellen wat er net is gebeurd. Jouw gedrag is aanleiding om je aan te spreken maar met jou viel geen gesprek te voeren. De manier hoe jij je identiteitsbewijs uit mijn handen trok... Je was gewoonweg onbeschoft.”