FORMULE E

Zwarte dag Frijns: landgenoot De Vries crasht op hem in

Print
Zwarte dag Frijns: landgenoot De Vries crasht op hem in

Robin Frijns in actie in Mexico-Stad. Afbeelding: EPA

Maastricht / Itteren -

Robin Frijns was zeer onfortuinlijk bij de ePrix van Mexico. Zijn landgenoot Nyck de Vries reed op hem in en stopte daarmee abrupt de jacht van de Maastrichtenaar op een podiumplek. De Maastrichtse coureur finishte als twaalfde, maar werd na de race ook nog eens gediskwalificeerd.

Frijns - gestart vanaf de zesde plek - zou volgens de raceleiding onreglementair gebruik hebben gemaakt van zijn krachtbron. De Maastrichtse racer toonde zich via zijn eigen social mediakanalen ‘geschokt’ door die beslissing. ,,Een moeilijk te verkroppen weekeinde. Ik was in een sterke positie om voor een podiumplek te strijden, maar werd vanuit het niets aangereden. Dat ik de laatste drie rondes in het kampioenschap niet finish is niet best, maar we hebben een goede auto die om de punten kan strijden. We hebben gewoon wat geluk nodig.”

De race in Mexico-Stad werd uiteindelijk gewonnen door Mitch Evans (Panasonic Jaguar), voor Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) en Sebastien Buemi (Nissan E.Dams). In het kampioenschap voor de volledig elektrische Formule E-klasse leidt Evans. De Vries (Mercedes Benz EQ) is elfde en Frijns vijftiende. Stoffel Vandoorne (Mercedes Benz EQ) verspeelde in de slotronde van de ePrix in Mexico zijn leiderspositie op de ranglijst van de Formule E door een crash in de slotronde na een stuurfout. De Belg is na de vierde race in het kampioenschap afgezakt naar een vierde plek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen