Nonnevottentest 2020: Dit is de lekkerste nonnevot van Limburg

Print

Video: De Limburger

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Baarlo / Sevenum / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum -

De jaarlijkse nonnevottentest van De Limburger is dit jaar gewonnen door Bas Gommans (43) uit Sevenum en Marc Fleuren (51) uit Baarlo.

Nonnevottentest 2020: Dit is de lekkerste nonnevot van Limburg
Foto: Peter Schols

De nonnevot, die ze samen bakken in hun gemeenschappelijke bakkerij in Roermond, won met nipt verschil van de nonnevot van bakker Paul Hannen uit Herten, die het ‘zilver’ pakte. Derde werd Peter Hagedoren uit Oirsbeek/Heerlen. In totaal deden dertig Limburgse bakkers mee aan de wedstrijd, die De Limburger traditioneel vlak voor carnaval houdt.

Bekijk hier de hele uitslag van de Nonnevottentest 2020

De prijs van ‘Beste bakker’ van het Echte Bakkersgilde had Bas Gommans in 2018 en dit jaar al gewonnen. In 2012, 2013, 2014 en 2018 had hij eveneens de eerste prijs voor de beste kerststol van dit Gilde in de wacht gesleept. En samen met Marc Fleuren won hij in 2014 de eerste prijs bij de wedstrijd om de ‘beste oliebol’ van het Echte Bakkersgilde.

‘We gaan altijd voor het hoogste’

Goud bij de wedstrijd om de beste nonnevot van Limburg hadden de twee carnavalsenthousiastelingen nog nooit gewonnen. Deze prijs ontbrak op hun rijke palmares. ,,Dat is prachtig. Hier gaan we eens goed mee uitpakken”, zei Gommans in reactie op de juryuitslag. ,,We gaan altijd voor het hoogste. Dankzij onze samenwerking hebben we al veel mooie prijzen kunnen pakken. Sinds 2014 maken we al onze gefrituurde baksels zoals oliebollen en nonnevotten in onze bakkerij in Maasniel.”

Marc Fleuren was verheugd dat het ‘goud’ was gewonnen met een nonnevot, die op basis van het oude recept van zijn familie was gemaakt. ,,Marc is van derde generatie bakkers in de familie Fleuren. Ik ben van de vierde generatie bakkers in onze familie,” verduidelijkte Bas Gommans. Fleuren heeft drie bakkerijen: twee in Roermond en een in Baarlo. Gommans heeft bakkerijen in Sevenum, Swalmen en Horst.

Vorig jaar ging de prijs naar de gebroeders René en Ruud Mingels van bakkerij De Lekkerbek in Maastricht. Zij eindigden dit jaar op een gedeelde vijfde plek.

Lees ook: ‘De nonnevot van de toekomst is een stuk luchtiger’

Nonnevottentest 2020. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen