Veel meldingen van omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen

Print
Veel meldingen van omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen

In Afferden waaide een boom omver Afbeelding: SK Media

Vissersweert -

Zuidwesterstorm Dennis zorgt zondag door het hele land voor meldingen van schade. Ook op meerdere plekken Limburg is er overlast.

Een boom versperde op de A76 bij Heerlen de rijbaan richting Aken. Ook op de N280 in Kelpen-Oler kwam een boom op de weg terecht. De brandweer heeft de boom weggehaald.

Door de harde wind is het daklood van de St. Lambertuskerk in Nederweert gedeeltelijk los gewaaid. Ook in Eijsden moest de brandweer in actie komen. Daar was is een stuk van een dak losgekomen.

Bij een café in Kerkrade moest de brandweer in actie komen omdat een bord met daarop de prinsen van de stad dreigde los te waaien. Prins Dave I van Kerkrade-West werd door de brandweer van het bord verwijderd.

Veel meldingen van omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen
Foto: Track ‘88

In Afferden ging tegen het eind van de middag een boom over aan de Rimpelt. De boom kwam over de weg te liggen en is weggehaald door de brandweer.

Lees ook: Weeronline: blijf uit bossen en parken

Rond 11.00 uur was de storm in het noordwesten van het land over zijn hoogtepunt heen. De wind zal later ook in de rest van het land afnemen, het laatste in het zuidoosten. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.

Op Schiphol valt de overlast door de storm volgens een woordvoerder mee. De wind staat gunstig. Wel zijn er een aantal vluchten geschrapt, vooral vanuit Londen, vanwege het weer daar. Transavia meldt vier vluchten van en naar Schiphol vanwege de storm te hebben geannuleerd, van en naar Barcelona, van en naar het Franse Orly, van en naar het Portugese Porto en van en naar het Sloveense Ljubljana.