Disney-actrice (15) overleden aan hersentumor

Print
Disney-actrice (15) overleden aan hersentumor

Nikita Pearl Waligwa in Queen of Katwe Afbeelding: Disney

De Oegandese actrice Nikita Pearl Waligwa is op 15-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor, zo berichten diverse Oegandese media. Waligwa was te zien in de Disney-film Queen of Katwe, waarin ze de rol van Gloria vertolkte.

De jonge actrice kreeg in 2016 te horen dat ze een hersentumor had. De Disney-ster werd een jaar later schoon verklaard, maar dat bleek van korte duur. In 2018 kreeg Waligwa namelijk weer te horen dat ze een tumor had. Queen of Katwe-Regisseur Mira Nair zou naar verluidt een oproep hebben gedaan om Waligwa’s behandeling in India te financieren, omdat dokters in Oeganda niet over de nodige apparatuur beschikten.

Volgens diverse media is de actrice zaterdag overleden in een ziekenhuis in Kampala. Fans reageren verslagen op het nieuws. Ook de school waar Waligwa studeerde laat van zich horen. ‘Je was een schat voor zoveel mensen. Rust in vrede.’

Queen of Katwe is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een schaakwonder uit een Oegandese sloppenwijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen