Felle buien trekken over Limburg, code geel opgeheven

Print
Felle buien trekken over Limburg, code geel opgeheven

In Meijel waaiden rubberen tegels van de kerktoren Afbeelding: Nederweert24

Met een flinke buienlijn die aan het begin van de avond over de provincie trok kwam er een einde aan een stormachtige zondag. Vanaf acht uur heeft het KNMI code geel voor de provincie Limburg ingetrokken.

Vanaf 19:00 uur trokken de buien vanuit het noordwesten de provincie over. Meteo Limburg waarschuwde voor kans op hagel en onweer, maar er lijkt vooral veel regen te zijn gevallen.

De buien gingen gepaard met zware windstoten, die hier en daar voor overlast zorgden. Zo waaiden er in Meijel rubberen tegels van de kerktoren en vielen in Gennep drie bomen op de weg door de harde wind. In Horst botsten twee auto’s op elkaar tijdens een felle bui. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Limburg was ook enige tijd ontregeld, omdat er een boom op het spoor viel bij Maarheeze.

Door de buien is het flink afgekoeld. In de middag liepen de temperaturen op tot 18 graden. Inmiddels liggen de waarden rond de 8 graden.

Zondag overdag zorgde de stevige wind hier en daar ook al voor omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen.

Lees ook: Eerste lentedag van het jaar is een feit, record gemeten in Ell

Komende nacht valt er aanvankelijk regen in vooral Zuid-Limburg. Maandag stijgt het kwik tijdens opklaringen naar zo’n tien graden. In de middag is er opnieuw kans op hagel onweer en windvlagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen