Derby Meerssen-Minor haalt het eindsignaal niet

Print
Derby Meerssen-Minor haalt het eindsignaal niet

Afbeelding: Getty Images

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Nuth -

Niet storm Dennis, maar een pijnlijke kuit gooide roet in het eten tijdens de derby SV Meerssen-Minor in de hoofdklasse. Het duel werd in de rust bij de stand 0-1 gestaakt.

Reden was een kuitblessure die de Amsterdamse assistent-scheidsrechter Samir Aboujid opliep. De eerste helft werd nog uitgespeeld en de manschappen van RKSV Minor stonden zelfs al klaar voor de start van de tweede. Maar zover zou het nooit komen. Op het moment van staken stond Minor met 0-1 voor. Halverwege de eerste helft kopte Dennis Petit een uitstekend aangesneden vrije trap binnen.

Een dik verdiende voorsprong voor de bezoekers. De frustratie was dan ook merkbaar toen na lang wikken en wegen werd besloten om het duel niet af te maken. Nadat Aboujid kenbaar had gemaakt niet verder te kunnen, werd druk getelefoneerd om een vervanger te vinden. Voorwaarde in de hoofdklasse is dat die gekwalificeerd is om op dat niveau te mogen vlaggen. Iets wat de zoektocht niet versimpelde. In de directe omgeving werd geen nieuwe assistent gevonden, in de regio Kerkrade wél. Het duurde echter te lang voordat hij op locatie zou zijn. Een wedstrijd mag hooguit een half uur stilliggen en scheidsrechter Midden besloot de protocollen strikt na te leven en het duel definitief te staken.

Tot groot ongenoegen van beide ploegen, die het liefst zouden doorspelen. „Wij willen door, zij willen door. Wie weet moeten we nu op een avond of tijdens Pasen voor 45 minuten weer afreizen”, was de reactie van Meerssen-aanvoerder Michiel Knops nadat hij het slechte nieuws had ontvangen. „De scheidsrechter zei dat het te lang zou duren. Discussie was niet mogelijk. Ik had nog best een uur willen wachten.”

Meerssen keek dus wel tegen een achterstand aan in wat volgens Knops ‘de slechtste eerste helft van het seizoen’ was. En dus donderde het in de kleedkamer van Meerssen. Maar de kans om het een ander recht te zetten, laat nog even op zich wachten.