Weer ophef bij wedstrijd Wilhelmina’08

Print
Weer ophef bij wedstrijd Wilhelmina’08

Afbeelding: Getty Images

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Voor de tweede keer in korte tijd is er commotie ontstaan bij een duel van eersteklasser Wilhelmina’08 uit Weert.

Scheidsrechter Van der Heyden legde in de 27ste minuut de wedstrijd tussen Deurne en Wilhelmina’08 (3-3) even stil. Enkele supporters van Deurne zouden Wilhelmina-speler Aimane M’Rabet Eloued hebben uitgejoeld. De arbiter riep de trainers en aanvoerders van beide ploegen bij zich en hervatte na een paar minuten het duel. De ontmoeting werd zonder problemen uitgespeeld.

„Een speler van Wilhelmina had mot met het publiek”, bevestigt Van der Heyden. „Hij was geëmotioneerd en geïrriteerd, omdat er opmerkingen in zijn richting werden gemaakt. Om het niet te laten escaleren, heb ik het duel even stilgelegd. We zijn niet naar binnen gegaan, maar hebben op het veld de situatie besproken. De aanvoerder en coördinator van Deurne hebben goed gehandeld door de toeschouwers toe te spreken. Daarna zijn we verder gegaan.”

Placide Avouzoa Njoh scoorde in blessuretijd de 3-3 voor Wilhelmina. Diezelfde Avouzoa Njoh werd enkele maanden geleden tijdens een uitwedstrijd bij Venray racistisch bejegend door aanhangers van Venray (oerwoudgeluiden). Dat duel werd toen definitief gestaakt. Wilhelmina’08 moest onlangs voor het restant van een kwartier terug naar Venray en verloor uiteindelijk met 6-3.