Nederlandse titel uit beeld voor Eaters

Print
Nederlandse titel uit beeld voor Eaters

Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Voor Microz Eaters rest deze jaargang nog maar één prijs: de BeNe-League. Door de resultaten van dit weekend eindigen de Geleners niet bij de twee beste Nederlandse teams. Gevolg: Eaters kan geen kampioen van Nederland meer worden.

Zondagavond heerste er dan ook een fletse sfeer tijdens het treffen met Mechelen. Een wanhoopspoging van Tom Marx in de slotseconden van periode 1 typeert de jaargang van Microz Eaters. De aanvaller glijdt uit tijdens zijn buzzershot van eigen helft en de puck haalt bij lange na niet het vijandelijke doel. Gefrustreerd krabbelt Marx op, smijt zijn stick doormidden tegen de boarding en zoekt het kleedlokaal op. Uiteindelijk won Eaters eenvoudig van Mechelen (5-1) maar vrijdagavond liep Geleen al een enorme klap op in Den Haag: 8-6 nederlaag.

Door dat verlies eindigen de Limburgers niet bij de bovenste twee en mogen ze niet strijden om de titel van Nederland. De nederlaag hing grotendeels samen met de warrige arbitrage: liefst zes tegengoals vielen uit power plays. BeNe-League winst is wel nog haalbaar maar dan zal de ploeg stabieler en creatiever moeten worden. In uitwedstrijden is Eaters regelmatig onherkenbaar met als gevolg dat zelfs de kleintjes soms te sterk blijken. Thuis tegen Mechelen speelde Geleen ook met te weinig creativiteit en tempo. Typerend was de power play waarbij er aan Limburgse zijde ruim een minuut twee man meer op het ijs stonden, maar zelfs toen ontstonden er geen Geleense kansen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen