Russin overlijdt bij wedstrijd taart eten

Print
Russin overlijdt bij wedstrijd taart eten

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Een jonge vrouw is in Moskou om het leven gekomen tijdens een wedstrijd taart eten. De 23-jarige had zich verslikt en is gestikt, zo meldde de krant Komsomolskaja Pravda zondag online, verwijzend naar de autoriteiten.

Niemand van de aanwezigen kon haar helpen. Volgens persbureau Interfax willen onderzoekers echter ook nog kijken of het overlijden in verband kan worden gebracht met hartproblemen van de vrouw.

De opdracht van de wedstrijd op zaterdagavond was om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk taart en gebak te eten. Twaalf mensen deden mee. Volgens berichten in de media had de jonge vrouw kort voor het einde de leiding. Om daadwerkelijk te winnen, pakte ze nog verschillende taarten en at ze op. Na het laatste fluitsignaal bezweek de vrouw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen