Ongeveer 50 meldingen bij brandweer Zuid-Limburg vanwege storm Dennis

Print
Ongeveer 50 meldingen bij brandweer Zuid-Limburg vanwege storm Dennis

Prins Dave I van Kerkrade-West werd door de brandweer van het bord verwijderd. Afbeelding: Track’88

De brandweer in Zuid-Limburg heeft zondag zo’n vijftig meldingen van stormschade genoteerd.

De hulpdiensten hebben tijdens storm Dennis vooral veel werk gehad aan omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen.

Zo versperde een boom op de A76 bij Heerlen de rijbaan richting Aken en ook op de N280 bij Kelpen-Oler kwam een boom op de weg terecht. Door de harde wind is het daklood van de St. Lambertuskerk in Nederweert gedeeltelijk los gewaaid. Bij een café in Kerkrade moest de brandweer in actie komen omdat een bord met daarop de prinsen van de stad dreigde los te waaien. Het bord moest worden verwijderd.

Daarnaast gingen in Limburg een aantal evenementen niet door. Zo werden verschillende optochten in Sittard, Stein, Genhout en Heerlen afgelast.

Lees ook: Veel meldingen van omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen

Het KNMI gaf zondag code geel af. Storm Dennis leek op storm Ciara van vorige week, maar de windstoten waren minder hard. De temperatuur kwam zondag uit op zo’n 15 graden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen