Grensoverschrijdende optocht in Teuven

Print
Grensoverschrijdende optocht in Teuven

Carnaval in Teuven in 2010. Afbeelding: Fotopersbureau Image

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

De Böschuule van Teuven houden zaterdag 22 februari hun 35e carnavalsoptocht.

Dit keer is het ter ere van hun grote Prins Guus I en Prinses Jolien en Jeugdprinses Sophie, Hofdame Emma, Minister Ahren en Hofnar Niek.

De optocht van Teuven is al jaren een fenomeen in het grensgebied. Het is een van de enige optocht waar groepen uit Nederlandse en Belgische gemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Voerendaal, Voeren, Vaals, Visé en Plombieres aan meedoen.

Na de optocht is er in het dorpshuis de After-Optocht-Party, met in de Main Area met Dj Hennie, de Boete Gewoene Zaate Hermenietent met Zaate Hermenie Epen, Der Bunker met optredens van Dj PEPE, Der Janssen en Dj Burnstyle.

De optocht vertrekt om 13.11 uur vanuit Sinnich, vandaar richting Teuven de Gieveldstraat en Hoofstraat via Teuven-Dorp terug richting het dorpshuis.

Vanwege het opstellen van de wagens is Teuven vanaf 13.00 uur niet meer bereikbaar met een auto. Sinnich waar de optocht zich opstelt is vanaf 12.00 uur geheel afgesloten.

De Böschuule openen om 19.00 uur hun karnavalsjaar vrijdagavond met de traditionele karnavalsmis. Zondag 26 februari is er vanaf 16.00 uur een Spontane Sjlager parade in het dorpshuis.