Exclusief: Bekijk hier de samenvatting van het Jeugd-buuttekampioenschap 2020

Print
Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Maasbree / Velden / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De beste jonge buuttereedners van Limburg stonden zaterdag 15 februari in Susteren op het podium. Sem de Wilde (11) uit Velden en Thijs Wijnen (13) uit Maasbree gingen er met de winst vandoor.

Sem deed dat in de categorie jeugd met zijn buut ‘Het leven van een brugpieper’, Thijs in de categorie ‘jóngere’ met de buut ‘Tumpke geit op snuffelstage’.

Het was voor Sem de derde winst. Hij deed zaterdag voor de zesde keer mee. Voor Thijs was het zijn tweede deelname en eerste winst.

Aan de vijftigste editie van het jeugdkampioenschap deden in totaal acht deelnemers mee. Bekijk hier de exclusieve samenvatting van het Jeugd-buuttekampioenschap 2019.

Lees ook: Pa en ma zijn vaak de sjaak bij jonge buutteredners

Bekijk ook de samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2020:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →