Exclusief: Bekijk hier de samenvatting van het Jeugd-buuttekampioenschap 2020

Print
Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Maasbree / Velden / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De beste jonge buuttereedners van Limburg stonden zaterdag 15 februari in Susteren op het podium. Sem de Wilde (11) uit Velden en Thijs Wijnen (13) uit Maasbree gingen er met de winst vandoor.

Sem deed dat in de categorie jeugd met zijn buut ‘Het leven van een brugpieper’, Thijs in de categorie ‘jóngere’ met de buut ‘Tumpke geit op snuffelstage’.

Het was voor Sem de derde winst. Hij deed zaterdag voor de zesde keer mee. Voor Thijs was het zijn tweede deelname en eerste winst.

Aan de vijftigste editie van het jeugdkampioenschap deden in totaal acht deelnemers mee. Bekijk hier de exclusieve samenvatting van het Jeugd-buuttekampioenschap 2019.

Lees ook: Pa en ma zijn vaak de sjaak bij jonge buutteredners

Bekijk ook de samenvatting van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap 2020:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen