Nigel (18) uit Haler is toneelgoochelaar en wil Hans Klok achterna

Print
Nigel (18) uit Haler is toneelgoochelaar en wil Hans Klok achterna

Nigel Otermans: ‘Ik ga niet op stap, maar investeer alles in nieuwe trucs.’ Afbeelding: Peter Schols

Haler -

Hoe ze het doen? Dat verklappen ze niet. Maar het is puur gezichtsbedrog en we trappen er met open ogen in. Vier Limburgse goochelaars vertellen over hun passie. Maak kennis met Nigel Otermans (18) uit Haler.

Zijn specialiteit? Toneelgoochelen. “Wat een klein berichtje in de krant een verschil kan maken. Ik werd twee jaar geleden derde op het Nederlands jeugdkampioenschap toneelgoochelen. Dat las Marc Hermans van de Medammecour on Tour en dus stond ik een jaar later elf avonden voor uitverkochte Limburgse schouwburgen op te treden.

“Ik zal een jaar of elf zijn geweest toen ik betoverd raakte door een goocheltrucje van een klasgenootje. Na maandenlang smeken van mijn kant beging hij een magische doodzonde en verklapte hij de truc. Na een show van Hans Klok in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen wist ik het zeker: dat wil ik ook.”

Lees hier het hele verhaal van Nigel en drie andere Limburgse goochelaars.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee