Inburgeren met het LVK, exit The Voice of Holland

Print
Inburgeren met het LVK, exit The Voice of Holland

Afbeelding: De Limburger

Op vrijdagavond is The Voice of Holland vaste prik bij ons thuis. De kinderen vinden het geweldig. En ach, ik pak mijn laptop erbij, of vouw wat was en zorg ondertussen voor de catering. Ik had twee weken geleden wel wat weerstand verwacht, toen ik ons vaste ritueel bruut doorbrak met de aankondiging dat we die avond geen Voice zouden kijken, maar de finale van het LVK.

Je verwacht het niet bij een Zuid-Hollandse in Limburg, maar er is langzaam sprake van volledige inburgering en de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer sla ik dus niet over. Dochterlief is ook fan en al een paar jaar op rij zitten we klaar voor de tv met ons eigen scoreformulier.

Eén van de belangrijkste criteria op basis waarvan wij punten toekennen (1 tot en met 10, lekker simpel) is het dit-doet-het-lekker-in-optocht-gehalte. Je kunt er tenslotte van uitgaan dat het winnende lied onderweg regelmatig voorbijkomt dus dan kan het maar beter goed zijn. Puur eigenbelang dus. Dansbaar moet het zijn, makkelijk mee te zingen en liefst iets dat meteen zorgt voor het perfecte feestgevoel. De jongens sputterden voor de vorm nog een beetje tegen, maar gaven zich gewonnen toen ik ze plechtig beloofde dat The Voice zou worden getapet.

Om een lang verhaal kort te maken, de heren van Spik en Span die je aantreft in dit uitgebreide interview, wonnen het LVK en behaalden in de Flier-votes de tweede plek. Wat zoveel betekent als dat wij hun winnende liedje prima geschikt vinden om dit weekend volop mee te blèren. Fonetisch weliswaar, want dialect spreken… Ook aan inburgering zitten grenzen.

Heb een mooie carnaval!

De nieuwe editie van L-magazine kun je hier lezen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →