Trainingspak populair tijdens carnaval, ook veel verkochte outfits met mondkapje

Print
Trainingspak populair tijdens carnaval, ook veel verkochte outfits met mondkapje

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Veel carnavalvierders lopen dit jaar in een trainingspak rond. Ook andere retro-kostuums, met invloeden uit de jaren ‘20 en ‘70 zijn in trek.

Dit blijkt uit een analyse door online carnavalswinkel Feestkleding365.nl naar de populairste outfits van dit jaar.

Verder zijn verpleegster- en chirurgenoutfits met mondkapje dit jaar opvallend populair. Waarschijnlijk vanwege het coronavirus kiezen veel carnavalvierders dit jaar voor deze uitrusting.

Retro is hip

Klassieke kostuums uit de Roaring Twenties, maar ook Hippie-outfits uit de jaren ‘70 en vooral fluorescerende trainingspakken uit de jaren ‘80 en ‘90 zijn dit jaar niet aan te slepen. In de top 10 best verkochte kostuums staan liefst 4 verschillende retro-trainingspakken.

Regionale verschillen

Er zijn duidelijke verschillen tussen de carnavalskleding in Noord-Brabant en Limburg. In Brabant zijn piraten-, vikingen- en dierenkostuums relatief populair, terwijl wij in Limburg vaker rondlopen in een middeleeuws-, steampunk- of renaissancekostuum.

Mondkapjes

Ten opzichte van vorig jaar zijn verpleegster- en chirurgenoutfits mét mondkapje dit jaar ruim tweemaal zo vaak verkocht. De exemplaren zonder mondkapje zijn juist minder populair (daling van 67 procent) dan in 2019.