Heerlen

Van Olphen blijft aan het roer bij Nederlands grootste pensioenuitvoerder APG

Print
Van Olphen blijft aan het roer bij Nederlands grootste pensioenuitvoerder APG

Gerard van Olphen. Afbeelding: APG

/ Heerlen / Hoensbroek -

De APG Groep, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, heeft de huidige directeur Gerard van Olphen herbenoemd. De benoeming van Van Olphen geldt voor een periode van vier jaar.

APG is de uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP, waarbij 4,5 miljoen ambtenaren deelenemen aan de pensioenregeling. APG telt ongeveer drieduizend medewerkers en beheert een vermogen van 538 miljard euro voor haar deelnemers.

Van Olphen begon in maart 2016 als bestuursvoorzitter van APG. Pieter Jongstra, voorzitter van de raad van commissarissen, ziet de herbenoeming van Van Olphen vooral als een stap om verder te bouwen op de ingezette koers van de afgelopen jaren. „Fijn dat we met hem kunnen doorbouwen aan een verder herstel van vertrouwen van de samenleving in de pensioensector”, aldus de voorzitter van het toezichthoudende orgaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen